2014. június 24., kedd

Áfonyatorta gesztenyével

   Pontosabban befőttel és masszával. Na, de csak a sikertelen beszerzés miatt. Főleg, hogy epertorta volt tervben. Aztán ott a boltban történt egy kis tervmódosítás és ez lett belőle. Férjecske májusi első tortája. (Nem becézem ám így mindig...)


 Áfonyatorta gesztenyével

A piskótához (Limara, Limara...):

3 tojás
9 dkg kristálycukor/édesítőpor
9 dkg finomliszt
2 evőkanál étolaj

A habos rétegekhez:

6 dl habtejszín
20 dkg gesztenyemassza
1 üveg áfonyabefőtt vagy 30 dkg friss áfonya
1 mokkáskanál vaníliapor
fél zacskó instant zselatin
cukor ízlés szerint

  A 3 egész tojást habosra verjük a cukorral, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet, végül az olajat is belecsorgatjuk. Kutyuljuk és irány a forma (25 cm-es), majd a sütő, 180 fok, tűpróba!
  A tejszínhabot felverjük jó keményre, hozzáadjuk az instant zselatint. Nagyjából az 1/3-ához keverjük a gesztenyemasszát. Ha cukormentes volt a gesztenyepürénk, ízlés szerint édesítjük. A fennmaradó tejszínhabhoz adjuk a vaníliaport, ha édesszájúak vagyunk, cukrozzuk is.
  A kihűlt piskótára szórjuk a lecsepegtetett befőtt felét. Rásimítjuk a gesztenyehabot, erre pedig a tejszínhabot halmozzuk. Szépen eligazgatjuk, majd megszórjuk a maradék áfonybefőttel. Kedvünk szerint cirmozzuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése