2015. szeptember 23., szerda

Sült sonkás, rukkolás tészta paradicsommal

  Villámkaja. Imádom az ilyen gyors tésztákat, mindent bele lehet dobni, ami fonnyadásnak (erjedésnek, penészedésnek :D ) indul. Így volt ez a rucival is. Imádjuk!!!!!  Mikor pár hónapig kimarad az étrendből, no akkor az első rucivételnél tényleg mást sem zabbantok, csak rukkolát rukkolával. Jó, jó, jó, szendvicsben, saliban. Azért vagyok néha olyan elvetemült is, hogy nem bírok magammal és mosatlanul megeszem...A dobozból, sajna. Idén vetettünk a lánykámmal, ki is kelt (mint a kiscsibék), megéledt, nődögélt, az első pár vágás után azonban megtámadta valami állatka és nyekk...ők is szerették. :(


Sült sonkás, rukkolás tészta paradicsommal
(2 személyre)

25 dkg spagetti
10 dkg Feketeerdő sonka (vagy más)
3/4 doboz rukkola (halvány lila gőzöm nincs, mennyi az, aki tudja, kérem segítsen!)
5 közepes paradicsom
2-3 evőkanál olívaolaj

feketebors
parmezán

  A tésztát kifőzzük (al dente), közben elkészítjük a rávalókat. A sonkát kézzel tépkedjük szét és olívaolajon lepirítjuk, sütjük. Külön tálkába szedjük ki, aki ügyes, meleg sütőben vagy tudom is én hol melegen tudja tartani. (Nekem kihűlt...) A sonkából kisült zsiradékra tesszük a feldarabolt paradicsomot (ha kevésnek tartjuk, locsolhatunk hozzá pici olívaolajat), párszor átforgatjuk. Nem szabad hagyni, hogy szétfőjön. Rádobjuk a megmosott és lecsepegtetett  rukkolát. Sózzuk, borsozzuk. Ez pillanatok alatt összeesik. A tésztát egyenesen a főzővízből rakjuk rá. Hozzáadjuk a sonkát (s annak összes zsírját), összeforgatjuk. Parmezánt reszelünk rá és hmmmmmm... Jó étvágyat hozzá!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése